מאמרים

לימודי תזונה במכללות

לימודי תזונה במכללות

לימודים במכללה נחשבו בימים עברו לפחות יוקרתיים מלימודים באוניברסיטה. אך מאז חלפו הרבה מים מתחת לגשר, וכיום נחשבות מכללות מסוימות לאלטרנטיבות שוות ערך לאוניברסיטאות אשר אינן נופלות מהן ברמת הלימוד, ומציעות מנגד יתרונות רבים הנלווים למקום לימודים קטן וסולידי, בניגוד לאוניברסיטה.

במקצועות מסוימים אף נחשבת ההתמחות במכללות לגבוהה יותר ברמתה מאשר במרבית האוניברסיטאות, כך לדברי חלק מהמומחים בתחום. אחד מאותם תחומי לימוד בהם ניתן למצוא מכללות המעבירות את התואר ברמה שאינה נופלת מאוניברסיטה, הוא תחום התזונה.

לימודי התזונה החלו להתפתח כתחום מדעי בפני עצמו רק במהלך המאה הקודמת, יחד עם התפתחותה המואצת של הרפואה בכלל. כיום, מורכב מדע התזונה מתתי נושאים רבים ומגוונים, מה שהופך את לימודי התזונה ללימודים קשים ומאתגרים, אך כמובן גם מספקים מאוד.

עבור מרבית האנשים, מעלה המילה "תזונאית" אסוציאציה של מישהי אשר נותנת עצות פשוטות כגון – "תאכל יותר חומוס, מטבוחה, דגנים, ירקות ופירות מאשר סוכר וממתקים" במטרה לעזור לאנשים להוריד במשקל. בפועל, כמובן שתיאור זה רחוק שנות אור מהמציאות.

המשך מאמר